Once upon a time a happy family

Thursday, September 17, 2009

Expressen uppmärksammar omhändertagandet

Den 5 augusti 2009 uppmärksammar Expressen familjen Johansson.

"Den 25 juni i år skulle familjen äntligen flyga till Indien. Strax innan planet lyfte från Arlanda flygplats gick polisen ombord och omhändertog pojken.Sedan dess har mamman och pappan träffat sin son två gånger – första gången 90 minuter och den andra 2,5 timme, enligt pappan.– Min fru har kollapsat fullständigt. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt, det har varit en så lång resa. Vi sålde verkligen allt för att ha råd med resan och flytten. Eftersom det inte finns något att gå på är det mer eller mindre en kidnappning, säger Christer Johansson.På tisdagen var fallet uppe i länsrätten, som ska avgöra om omhändertagandet är riktigt.
– Det känns som om socialtjänsten försöker smutskasta oss. Det enda fel de hittade på vår son var karies i tänderna. I övrigt var han frisk både psykiskt och fysiskt, säger Christer Johansson."


Gustaf Hoffsted:

"Alla upplever ett misslyckande varje gång polisen är inblandad. Men ibland är det tuffa tag inom socialtjänsten, som i det här fallet när det gäller att försvara ett barns rätt till utbildning
."

Källa

No comments:

Post a Comment